Verbeter de prestatie van uw spreker: zicht vanachter de microfoon op een podium

Verbeter de prestatie van uw spreker

Wist u dat een stemsysteem op uw evenement de prestatie van uw spreker drastisch verbetert?

Wel, eigenlijk is dat niet helemaal juist: een slechte spreker zal altijd een slechte spreker blijven. Een goede spreker daarentegen, iemand die zijn publiek kan boeien, kan zijn prestatie nog veel beter maken met behulp van een stemsysteem.

Hoe u verbetert u de prestatie van uw spreker?

Wel, het is belangrijk dat de spreker lang voor het evenement kan samenzitten met de leverancier van het stemsysteem om de toespraak voor te bereiden, zodat hij kan uitleggen waar zijn presentatie over gaat en er ideeën kunnen worden uitgewisseld om het stemsysteem te integreren in de lezing.

Door de volgende stappen toe te passen, kan de spreker – met de hulp van de leverancier van het stemsysteem:

  • De presentatie veel aantrekkelijker en interactiever maken;
  • Nagaan wat het publiek weet over een bepaald onderwerp, om in te schatten of sommige zaken eerst moeten worden uitgelegd of dat hij er meteen kan invliegen;
  • Controleren of iedereen tijdens de lezing mee is en begrijpt wat er wordt uitgelegd;
  • Te weten komen wat mensen verwachten bij het begin van de presentatie, zodat hij weet op welke onderwerpen hij dieper moet ingaan en welke hij mag overslaan;
  • De presentatie aanpassen aan de respons en de noden van het publiek.

Zo kan uw spreker veel beter inspelen op wat mensen willen leren en kan hij beter beantwoorden aan de verwachtingen van het publiek.

Hou er echter rekening mee dat u voor deze werkwijze een professionele spreker nodig heeft, iemand die weet wat hij doet en de kunst verstaat om zich aan te passen aan een publiek. Sprekers die zich onvoorwaardelijk houden aan een perfect voorbereide PowerPointpresentatie, zonder ervan af te wijken, zullen in deze situatie niet goed presteren.

We gaan er echter van uit dat u een voortreffelijke spreker heeft, en dan zult u geen algemene presentatie van dertien in een dozijn krijgen, waaraan slechts enkele mensen in de zaal plezier beleven, maar een ervaring die zal voldoen aan de verwachtingen van het volledige publiek.

Het resultaat? Een spreker die een succesvolle presentatie geeft, een publiek dat zich betrokken voelt bij de lezing en met een tevreden gevoel naar huis gaat en een hoger rendement voor u als organisator!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *